Komunikat nr 2/19 z dnia 14.01.2019 r.

Komunikaty » Dla uczestników AA » Komunikat nr 2/19 z dnia 14.01.2019 r.

Wersja 1.0 z dnia 14 stycznia 2019 r.
Zespół ds. organizacji Zlotu 45-lecia AA w Polsce
Koordynator "Spotkania Przyjaciół"
Andrzej Forma, tel. kom. 693 291 271

Prośba do służb regionów AA

Witajcie Przyjaciele!

Jak wiecie w dniach 16 - 18 sierpniu 2019 r. odbędzie się Zlot Radości z okazji 45-lecia AA w Polsce. W związku z tym, w tym samym czasie i miejscu, odbędzie się również "Spotkanie Przyjaciół AA", które organizujemy tradycyjnie co 2 lata. Już teraz planujemy jak zapewnić naszym Przyjaciołom, godziwe warunki ich pobytu i wspólnego świętowania. Jak wiadomo, Regiony AA mogą zapraszać po sześciu Przyjaciół AA, których pobyt będzie finansowany przez Fundację BSK AA w Polsce. Sprawna realizacja tego "Spotkania" wymaga dobrej współpracy "Zespołu Powierniczego ds. przygotowania 45-lecia", "Zespołu Organizacyjnego 45-lecia", Fundacji BSK AA a także Zespołu Przygotowania "Spotkania Przyjaciół". Istotną rolę mają tu do odegrania Regiony AA, które na podstawie własnych doświadczeń, decydują kogo zaprosić ze współpracujących z nimi profesjonalistów jako gości "Spotkania Przyjaciół" a częściowo również obchodów " 45-lecia AA w Polsce".

Czas biegnie szybko, do rozpoczęcia Zlotu zostało kilka miesięcy, więc żeby przygotowania te przebiegły sprawnie oraz by odpowiednio zabezpieczyć stronę informacyjną, logistyczną, bazę hotelową, wyżywienie, sprawny przebieg ''Spotkania'', zwracamy się do Regionów AA o podjęcie niezwłocznie następujących działań:

1. Przekazanie informacji czy Region ustalił już którzy z profesjonalistów współpracujących z AA, będą zaproszeni przez Region na "Spotkanie Przyjaciół" w sierpniu 2019 r.

2. Niezwykle ważne by określić czy Region będzie chciał zaprosić sześciu przyjaciół czy mniej.

3. Po ustaleniu przez Region ostatecznej liczby Przyjaciół, których chce zaprosić - apelujemy  o możliwie niezwłoczne przeprowadzenie osobistych rozmów przez osoby współpracujące dot. ważnych dla nas informacji :
- czy nasz gość zdecydowany jest wziąć udział w "Spotkaniu Przyjaciół" oczywiście wyłączając sytuacje losowe, które taki udział mogą uniemożliwić;
- jeżeli odpowiedź brzmi  "tak", to jak planuje swój przyjazd i wyjazd. tj. czy będzie to pełny pobyt od piątku godz. 13.00 do niedzieli godz. 13.00? Jeżeli nie, to w jakim czasie planuje przyjazd i wyjazd ?
- istotną rzeczą jest też czy nasz gość będzie korzystał z obydwu noclegów w hotelu.

4. Prosimy również o przekazanie nam informacji: kto z Regionu AA koordynuje te działania?  Kto będzie się opiekował grupą Przyjaciół? Powyższe informacje  - oczywiście udzielone za zgodą  osób zainteresowanych - umożliwią nam kontakt i dopracowanie szczegółów spotkania.

5.  Prosimy o przekazanie informacji do Przewodniczącego Zespołu Powierniczego ds. organizacji 45-lecia: Sławka tel. 508240878, e-mail:  slawek.rawa@interia.pl lub do koordynatora "Spotkania Przyjaciół" Andrzeja Formy tel. 693-291-271, e-mail: ange44@o2.pl .

Wcześniejsze podjęcie tych działań  pozwoli na sprawniejsze przygotowanie "Spotkania Przyjaciół" i uniknięcie niepotrzebnych problemów.

Link do dokumentu (login/hasło: 2 Legat ...):